Setmana 06/11/2017

Per fi arriba la tardor! Pluja, vent de dalt…l’oratge se’n recorda del calendari! A l’hort comencen a arribar les primeres cotxes fumades, moixons frescals que mos faran companyia a l’hivern. I verderols també. La terra comença a assaonar-se i prompte agarrarà la textura de l’hivern. No val a badar, i aprofitant que lo dia no és encara un sospir, sembrarem espinacs, i raves, i naps…A vore si som a temps de fer-ho tot!

I en arribar novembre enguany podem oferir, per primera vegada, lo primer oli de casa! Són oliveres que anem recuperant, totes centenàries, que havien quedat ermes durant vint anys. Ho anem combinant en lo treball de l’horta i ara fem la primera collita! És oli del raig, sense filtrar, tal com raja del molí, de les varietats clàssiques del Baix Ebre: sevillenca, morruda i arracada d’Aldover. Quin goig poguer-ho oferir amb la verdura!

Comencem a collir espinacs, vianda tardoral. I naps per a fer bons caldos i anar fent bullir l’olla. I bledes de nou. Diem adéu a primentons i bajoques; passi-ho bé i fins l’any que vé!